Info

”En pysty juoksemaan, koska viime kerrasta on jo paljon aikaa.”

Eikö vieläkään liikuta?

Eikö vieläkään liikuta?


Ei, vaikka runsaan viiden vuoden kuluttua olisit osa Euroopan harmaahapsisinta kansaa. Liikunta ja lihaskunnon ylläpito on paras keino pitää ryhti ylväänä. Silti vain pieni osa meistä liikkuu aktiivisesti. Kaivelemme tekosyylaareja, jotta välttyisimme haastamasta itseämme. Hikoile kuitenkin hetki hyvinvointisi eteen. Yksikin hyvä syy riittää muutokseen!

”Mikä sinua liikuttaa” on Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n hanke, joka on yksi Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista liikunnallisen elämäntavan valtakunnallisista kehittämishankkeista.

#mikäsinualiikuttaa

Eikö suomalainen liikutu?

Eikö suomalainen liikutu?


Me suomalaiset emme hevin liiku. Tämä on tutkittu juttu. Suurin osa meistä viettää suurimman osan päivästä letkeästi liikkumattomina. Joko maaten, seisten tai istuen. Hintalappu liikkumattomuudelle on iso: useita miljardeja euroja. Kovimman hinnan maksaa kuitenkin sohvaperuna itse. Liikkumattomuus on merkittävin terveydellinen riski, ylipainoakin haitallisempi. Silti, yllättävän moni meistä on valmis maksamaan tämän hinnan. Korkoineen päivineen.

#mikäsinualiikuttaa

Käänteispsykologiaa

Käänteispsykologiaa


Pienikin liikahdus muuttaa mielenmaisemaa ja aktivoi kehoa. Tutkimuksen mukaan pelkästään päivittäinen rauhallinen kävely tai lihaskuntoharjoittelu pidentää elinikää ja parantaa elämän laatua. Kokeile ensin vain huvin vuoksi: valitse hissin sijaan portaat, kävele kotiin, mene töiden jälkeen kuntosalille. Tärkeintä on, että aloitat jostain ja totutat itsesi uuteen tapaan. Alku on aina hankala, mutta muista, että jo pienikin muutos tuo mukanaan ison hyödyn. Huomaat sen kyllä ajan kanssa.

Jokainen hikipisara on jakamisen arvoinen! Kerro miten onnistuit ja liikuta kaveriakin.

#mikäsinualiikuttaa