VierailijaBLOGI: Suklaapatukasta rautatankoon – Minna 2.0

Vierailijablogin kirjoittaja on Ylen toimittaja-ohjaaja Minna Dufton

Se, että nelikymppisenä ruuhkavuotisena ihmisenä olen pystynyt muuttamaan elämäntapojani pysyvästi, hämmästyttää minua edelleen joka päivä. Eikä vähiten eilen illalla, kun istuin katsomaan Prisma Studion Ruipelolle lihakset -erikoisohjelman uusinnan omalta kotisohvaltani.

En nimittäin olisi puolitoista vuotta sitten uskonut, jos joku olisi sanonut, että tulen innostumaan voimaharjoittelusta ja oppimaan vielä syömäänkin kunnolla. Nyt, 3-4 kiloa painavampana kuin lihastenkasvatusprojektini alussa, olen todellinen 2.0 versio itsestäni ja ylpeä siitä. Kehonkoostumus ei nimittäin muutu puhumalla tai lehtiä lukemalla – on oikeasti pakko tehdä töitä!

Katso videolta, miltä tilanne näyttää nyt, 1,5 vuotta siitä, kun sain kuulla olevani laiha lihava.

minna20

Ja mitä kesäloman jälkeiseen pömppömahaprojektiin tulee, se on jo edennyt puolivälin paikkeille. Olen saanut poltettua rasvaa jo sen verran, että sen tuntee kropassa ja kesällä kertynyt turvotuskin tuntuu olevan tiessään. Virtaa riittää ja nälkä ei vaivaa, kun lihaksia kasvatetaan oikealla ruoalla. Herkutellakin olen saanut, mutta maltillisesti. Käyn punttisalilla edelleen neljä kertaa viikossa ja nyt seuraavan kuukauden ajan poltan rasvaa kolme kertaa viikossa 15 minuutin HIIT-tyyppisellä harjoittelulla. Kun valmentajani Grant Koch kysyi, haluanko projektin loppusuoralla mieluummin tehdä lisää intervallitreeniä vaiko syödä vähemmän kaloreita, valitsin intervallitreenin. Ei muuten ollut ihan helppo päätös!

Voit seurata syksyn rasvanpolttoprojektiani #mikasinualiikuttaa -sivustolla, Facebook.com/mikasinualiikuttaa sekä Team Ruipelo -ryhmässä Facebookissa ja inspiroitua itsekin.

Tähän ei-kaupalliseen ryhmään ovat tervetulleita kaikki tavalliset kuntoilijat, jotka ovat kiinnostuneita lihasten kasvattamisesta ja rasvan poltosta – oman kehonkoostumuksensa muuttamisesta terveellisempään suuntaan ikään tai kokoon katsomatta. Tiimissä mukana oleminen ei maksa mitään ja sen avulla moni on jo löytänyt treenikaverin tai -porukan.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

T: Minna