Ruipelolle lihakset – Mission possible?

Prisma Studion toimittaja-ohjaaja Minna Dufton huomasi olevansa laiha mutta rasvainen ja päätti toteuttaa 12 viikon ohjelman, jossa hän muutti ruokavalionsa ja aloitti treenaamisen ammattilaisten ohjauksessa. Lopputulokset ovat nähtävissä lokakuussa esitetyssä Prisma Studiossa.

Ruipelo

Minna on kiireinen työssäkäyvä äiti. Hän kertoi että, on juossut samaa iltalenkkiä viimeiset viisi vuotta, samalla vauhdilla ja vieläpä samaan suuntaan.  Hänen ruokavalionsa oli yhtä yksitoikkoinen. Joskus hän kertoo tinkineensä oikeasta ruoasta, jotta voisi syödä enemmän suklaata! Proteiini puuttui ruokavaliosta, ja kuntosaleja hän oli aina vierastanut. Tiedän, että elämäntavoissani on jo kauan ollut parantamisen varaa, mutta koskaan ei vain tunnu olevan aikaa muutokseen, Minna kertoi. Silti Minna tiesi, että jos hän jatkaa näin, hänen kehossaan tikittää pian aikapommi.

Hoikka rasvaisuus on suomalaisilla naisilla kasvava ongelma, ja mm. tämän yhtälön ratkaisemista tutkittiin syksyllä esitetyssä Prisma Studiossa lihavuustutkija Kirsi Pietiläisen kanssa. Fitness-ylilääkäri ”Dr Body” Jan Sundell kertoi, miksi naisten erityisesti kannattaisi harrastaa lihasvoimaharjoittelua.

Ruipelolle lihakset valmentaa voimavalmentaja ja urheiluravitsemusneuvoja Grant Koch. Kochin mielestä herkuista ei välttämättä tarvitse luopua, kun poltetaan rasvaa ja hankitaan lihasta. Terveelliseen syömiseen opastaa ruokapsykologi Satu Eerola.

Liikuttaisiko tämä sinua? Tässä linkki Minnan harjoitusohjelmiin, niin pääset alkuun!